Reeta ja ihan Reetan toiveiden mukainen poro-pusero.

1363940.jpg

Voitin Kristiinalta LANKAA, ja ennen kuin lanka oli edes tullut, päätin tehdä siitä puseron pienelle lapselle. Aikomus oli ensin tehdä Linalle pusero, mutta kun langat tulivat kotiini, niin jo postilaatikosta ne huutelivat, että pusero tuleekin Reetalle. Ja Reeta halusi siihen ehdottomasti poron. Yhdessä etsimme lankavarastoistani poroon sopivia lankoja ja kuten kuvasta näkyy, Reetan mielestä Valo Villestä ja Valo Annista tulee hyvä poro. Kuva löytyi tästä kirjasta

1364286.jpg

eikä ole minun vikani, että poro muistuttaa enempi ihan jotain muuta nelijalkaista. En vain tiedä mitä... Muuta ohjetta puseroon ei ollutkaan, ihan hatusta tempaisin silmukkamäärät ja sen sellaiset..

Puserolanka on siis OnLine Tessaa, 100% reine Schurwolle, Virgin Wool, superwash. Lisänä Novitan Valo Villeä ja Valo Annia. Lankaa meni noin 200g ja puserohan valmistui helmikuussa, joten meni hamstereihin. Kokonaiskulutus minulla oli helmikuussa 2,687kg. Aika huikeaa!
Täältä puuttuu kuvia aika monestakin työstä, mutta lisää niitä tässä kevään mittaan. Ehkä.

Viimeksi valmistui kolmet sniikkerit Helmiksen hyvällä ohjeella. Lankaa löytyi muutama kerä ja meinasin tehdä jotain kesäistä toppia tai hametta tai jotain, mutta ei. Tytöt tahtoivat tossut jalkaan. Ja mielummin kaikki ekana ja ihan välittömästi. Heti. Onneksi ovat nopeita tehdä.. Koot noin 24-33 tai jotain sinnepäin.

1363929.jpg

Kolme paria (selvennän vain :)) , lankana Sirdar Snuggly Domino. Tulossa vielä yksi tai kaksi paria sniikkereitä vihreästä hyvin kauan marinoituneesta mohairlangasta. Jälleen annoin Reetan valita :)  Kun kerran Reeta halusi uudet tossut. Niin äitihän tekee. Kun kerran lankaa on. Ja selkä kestää. Tai oikeastaan kudon vieläkin selälläni maaten, ei ole selkä oikein parantunut, ei.  

Tiedättekö, lankaa en ole ostanut. En! Eikä ole kovasti tehnyt mielikään. Oikeastaan käsitöihin meni innostus, kun helmikuussa kokeilin miten paljon sitä pystyykään tikuttamaan. Kirjoja ja puikkoja olen kyllä ostellut. Mutta ei kerrota kellekään..