Itsepähän pyysitte..Kuvat on otettu enimmäkseen tämän päivän aikana. Minnan ja Riitun+Reetan huoneet on kuvattu aiemmin. Lunta olen odottanut, piha näyttäisi kauniimmalta lumisena.

Riitun ja Reetan huone on aika siisti, siis lelut eivät ole hujan hajan lattialla. Tapetit on revitty, tapetoin sitten uudestaan kun lapset on isoja. Ja lapsenlapset. Ja lapsenlapsenlapset...
            283591.jpg
Reeta nukkuu tuolla pienemmässä sängyssä. Oikeasti, katsokaa tarkkaan. Riitu ei ehtinyt nukahtaa vielä, pelleilee.
Sitten kurvasin Minnan huoneeseen, huoh..
               283596.jpg
Huomatkaa sänky keskellä lattiaa... Muuhun ei kannata kiinnittää huomiota.
Jos eivät lapset ole kovin siistejä, niin entäs äiti sitten?
Se surullisen kuuluisa lehtikasa :) Olisi pitänyt rajata lapset pois vastaamasta mitä meiltä kuvataan!!

                  283546.jpg
Tuohan ei ole mikään lehtikasa. Se on Ilkkojen, mainosten, lelujen, kirjojen, piirrustusten ja jopa valkosipulipuristimen muodostama röykkiö. Pikkuinen pahvilaatikko sen  oikean lehtikasan päällä odottaa leimasimia. Niitä on tässä talossa runsaasti, ne vain ovat hajaantuneet johonkin. Niitä tuon laatikkoon tavatessani jossain. Minna myös on kiitettävästi löytänyt niitä mm. huoneestaan.     
Tuo on hieman ryöstäynyt hallinnastani, ei pöytä ihan aina noin kaaoksen vallassa ole. Mutta...

Ja se Merjan ehdotus käytävästä. Et tainnut tietää, että se on "siivottu" joskus keväällä??  
Käytävä siis vie pesuhuoneesta ulos. Vien sen kautta pyykit (kesällä) ulos, kannan polttopuut sisälle (talvella), varastoin ne lehtikasasta vaivoin erotetut lehdet odottamaan keräyslaatikkoon viejää. Talvella siellä säilyvät myös perunat, ympäri vuoden koiraruokasäkki. Keskuspölynimurin letku siellä yleensä majailee ja kaikenlaista muuta roinaa, jota ei voi heittää pois tai jotka ovat matkalla esim. ulkovarastoon jne. 
                      283537.jpg
Käytävällä on myös hunajasanko, menossa (siis tulossa) saunan lämpöön hetkeksi, että saan purkitettua helpommin. Sekalainen kasa kenkiä, jokunen tyhjä pahvilaatikko (ei koskaan tiedä mihin voisi tarvita..). Wc- ja talouspaperisäkit ja pari sangollista saunahunajaa.   
 
Palataan takaisin päin, toisessa päässä taloa on olohuone, jossa syntyvät ne käsityöt, jotka ovat syntyäkseen... Kaikki siis eivät (yllätys, yllätys) koskaan valmistu??
            283556.jpg
Juhannuksen aikoihin tänä vuonna aloitettu jakku mummalle salomonin solmuilla. Ei siis vanhin keskeneräinen, vaan se joka mieltä eniten painaa ja potuttaa ja harmittaa ja ärsyttää ja ottaa pattiin ja ja ja. Kyllä minä sen valmiiksi teen. Kun kerran olen luvannut. Piste.
Ja paikka, jossa koukkua ja puikkoja mieluiten heiluttelen.
            283566.jpg
Sohvan toinen kulma. Yleensä tuossa on tyynyjä, huopia ym. Nyt ne olivat sijoitettu lattialle?? Pienet tekivät majaa tms. Viivi (jurvalainen saunakoira) odottaa käskyä alas sohvalta. Sohvalla uusin aloittamani työ, se tilaus-pontso. Ja kuten kuvasta näkyy, pontsoa on tehty ja purettu ja tehty ja taas puran sen. Ei vaan meinaa tulla sellainen kuin minä haluan. Kummallinen työ?? 

Kurkataanpa vielä ennen ulos menoa se mieltäni tällä hetkellä eniten ilahduttava esine:
 
                  283551.jpg
Hys, hys, ei saa kertoa kellekään vielä: tämä on meidän perheen joululahja. Tulostin, skanneri, kopiokone samassa. Meillähän oli aikas uusi tulostin. Mutta kun se oli Reetan mielestä tosi kiva. Varsinkin sieltä sisältä. Niin se meni rikki??? Ja minun sitten piti hommata uusi. Sovimme joulupukin kanssa, että saamme sen käyttöön välittömästi, koska olimme ilman tulostinta jo pari (??) kuukauttta.
Ihana lelu! En antaisi enää pois!

Sitten ulos:
Etuovesta kun kurkkaa, niin siinä se on se SannaM:n kaipaama syreeni lintuineen, mutta ilman lunta

                               283572.jpg
Tosi harmaata.. Naapuri kuului haravoivan, kun yritin odotella pikkulintuja takaisin syömään. Itseasiassa kuvassa pitäisi lintuja muutama ollakin, mutta huonosti näkyvät.
Takapihalle ja näkymä keittiön ikkunasta joelle. En kuvannut sisältä, kun en saa onnistumaan kuvia ikkunan läpi.
283541.jpg
Kuvassa näkyy myös kirkko! Jonkun puun takana. Ihan oikeassa reunassa on keltainen mehiläispesä. Tuo vaal.ruskea "hökötys" tuossa vasemmalla ei liity mehiläisiin, vaan fasaanien ruokkimiseen. Ja huomatkaa tuo tyylikäs laatoitus, vanhoista (juu, niistä kyllästetyistä..) puhelinpylväistä tehty istumispaikka ja kaivonrengas, jossa kesällä poltetaan puita ja paistetaan makkaraa. Talvella renkaan päällä on kansi ja lintujen kaura-automaatti.

Joudun jättämään tämän kesken, jatkan illalla, ehkä... Tulossa kuvia vielä myös sisältä, pysykää kanavalla  ;D