Nyt onkin aika kaivaa sieltä kaapin kätköistä se sinne unohtunut hunajapurkki ja leipoa jouluksi:
Hedelmäinen hunajakakku
200g hunajaa
125g voita
2 kananmunaa
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g rusinoita (tai sekahedelmän paloja tms)
Vatkaa pehmeä voi ja hunaja vaahdoksi. Lisää seokseen munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi rusinat ja sekoita varovasti käännellen. Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan. Paista 150-175-asteisessa uunissa alatasolla 1-1,5h.
Jos se hunaja on jotenkin omituisesti "kuivahtanut" tai jämähtänyt sinne purkkiin, niin se on helppo pehmentää vesihauteessa. Mikroaaltouunikin käy, mutta ole tosi varovainen, ettet kuumenna liikaa. Purkkikin voi sulaa. Nimim. kokemusta on! Ja kuvan ko. kakusta saatte mahdollisesti huomenna, kun en enää jaksa ruveta leipomaan! Herkuttelemisiin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.