Jos joku jossain Kuusamossa päin on kuullut huhuja, että eräs pienen tytön villatakki olisi mahdollisesti jo postissa matkalla sinne pohjoiseen, niin katkon huhuilta siivet nyt ja heti!

Villatakki köllöttelee sohvan nurkassa odottaen hihoja ja ratkaisua puretaanko se vielä kerran vai ei (ei, en jaksa enää!). Ja miksi se ei ole matkalla pohjoiseen? Minulla oli ongelmia sovitusnuken (sen 2 ja ½-vuotiaan, tiedättehän nämä itsepäiset ihanat pienet tytöt) kanssa, minähän olisin ihan varmasti muuten ehtinyt saada takin valmiiksi torstaihin mennessä.

958146.jpg 

Kuvassa kenties paria vailla oleva pitsisukka ja uudehkot bambupyöröt (kolme kpl), joiden taakse villatakki piiloutui.

Tässä on pitänyt (????) kyllä hypätä kaikenmaailman käsityö-jutuissa, on ollut Seinäjoen seudun käsityötapaaminen ke ja Kauhavan Kangas-Aitan juttuja to ja tänään vielä Seinäjoen Käsityö 2007 -messut. Siellä olin yhdessä Sipin kanssa, nelisen tuntia meni aikaa ja palj.. eikun hieman rahaa. Mitään me ei ostettu, eikun ihan jotain pientä vain.. Ja ehdottoman tar-peel-lis-ta! Kuten valaistuja virkkuukoukkuja ja bambupyöröjä. No kun ne pyöröt oli puoleen hintaan, en mä muuten.

958149.jpg958181.jpg

Ja se kilpailu. Tuossa kun toin kotiini vielä Kangas-Aitasta halpoja samettilankoja(kin), niin mietin josko uskaltaisin punnita oman lankavarastoni. Voisin ottaa arvauksia kilomääristä vastaan vaikka siihen asti, kunnes uskaltaudun lankani punnitsemaan. Rakastuskin on viikonlopun reissussa (jonne meidän muidenkin piti lähteä, mutta tulikin muutoksia suunnitelmiin, joten minä saan keskittyä käsitöihin (ja mahdollisesti lankavaraston penkomiseen) koko viikonlopun ajan). Toki mieluiten olisin nyhjöttänyt Rakastuksen kainalossa, mutta aina ei voi voittaa. Ei edes joka kerta.

Joten, paljonko minulla on lankaa tällä hetkellä? Mukaan en laske niitä, jotka ovat keskeneräisissä töissä kiinni. Enkä esimerkiksi sen erään pikkutytön villatakki-lankoja...  Vastausaikaa on siihen asti, että saan langat punnittua. Ja siihen voi mennä kauankin. Palkintona on ainakin jotain pientä, kenties pohjalaista, kenties jotain tämän päivän messuilta löytynyttä. Ja kaikki saavat osallistua, kukaan ei voi tietää oikeaa määrää, koska minullakaan ei ole siitä mitään aavistusta!! Mutta paljon sitä on, ihan liian paljon.

Enkä sitten kyllä osta enää yhtään lankaa (enkä edes hahtuvaa!!!) en ainakaan ennen kuin _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (keksi tähän jatko ja voita!!). Parhaita lupaan käyttää jatkossa!