Ulkona on niin ihanan keväinen päivä, oltiin jo aamupäivä siellä.

                           471830.jpg
Omituisen värinen raparperi??

Eilen oli ihan pakko käydä Seinäjoella, Prismassa hakemassa Minnalle nimmareita:

                       471843.jpg
Arvatkaas kenen nimmari? Ja mitä lukee rannekkeessa, jonka Minna ihan itse neuloi perjantaina ja muiden käsityöhullujen tapaan valvoi puoleen yöhön puikkoja kilkutellen? Tekstin kirjailu jäi sitten lauantaille.

Nyt lisäkuvia jakustani. Pitikin kirjoittaa edellisessä, että täytyy kuvata jonkun normaalivartaloisen päällä. Tarkoitin että se pitäisi kuvata vaikka Minnan tai Sannan päällä nyt, kun olen kerännyt itselleni lisäkiloja liikkumattomuuden takia. Ja Marja-Leena, yritin kuvata jakkua itse itseni päällä, peilin kautta. Ei tämä blondi onnistunut!!  :D

                    471852.jpg   

                              471855.jpg

                          471856.jpg

En osannut päättää mikä olisi paras kuva :)  Jakku on tuossa edelleen kiinnitettynä hakaneulalla, keksikää siihen joku parempi. Minä en keksi muuta kuin napin... Eikä varastoistani löydy just tuohon sopivaa.
 
Jakku on siis Novitan Kevät -07 -lehdestä, malli nro 13. Lankana Novitan Malibu, tumman ruskea. Tein ohjeesta poiketen jakun pitemmäksi, olisin halunnut pidentää myös hihoja, mutta ne olivat jo tuossa pituudessa aivan hurjan leveät.. Olisi pitänyt jättää muutama silmukka pois, mutta orjallisesti tuijotin ohjetta.. Pidän jakusta tooooooooooosi paljon, täytyisi vain ostaa joku kiva paita tuohon alle. Nyt ei kaapista löytynyt mitään sopivaa. Pitäisi päästä myös liikkumaan, että saisi nuo liiat kilot pois.

Pihalla tulikin nälkä, ja koska meillä on muutama tuollainen hieman huonompi ruokahaluinen, niin olen yrittänyt keksiä millä sen ruoan saisi maistumaan. Yksi konsti on laittaa pienet tekemään sitä itse.
Minna laittoi perunat kiehumaan ja aloitteli lihapullataikinan tekemistä. Kun me muut tulimme sisälle, niin minä tein taikinan loppuun ja  Riitu pyöritteli pullia suoraan paistinpannulle.  Minä tein kastikkeen ja paistoin samalla pullia. Riitu ja Reeta jatkoivat lihapullataikinan sotkemista uunipellille ja Minna teki porkkanaraastetta.  Riitu myös laittoi lisukkeeksi papuja ja maissia mikrossa.

                               471858.jpg
Ruoka oli todella hyvää ja maistui ihan kaikille! Tällä kertaa...
Otan myös vinkkejä vastaan, millä saa lapset syömään tai edes maistelemaan kaikkia ruokia. Usein tuomio on "yäk pahaa, en syö", ennen kuin on edes maistettu...