Riitu, 3v, lähti isosiskon/kummitädin matkaan ja vauva nukkuu pihalla. Rauhallinen hetki siis. Siivota voisi ja sen semmoista "hyödyllistä", mutta kun ei jaksa....Tai ei huvita. Lupaan tämän kirjoituksen jälkeen mennä siivoamaan.

Kaksi viikkoa ollaan oltu kotona. Vauva on aika "vaativa" hoidettava. En tiedä onko vatsavaivoja vai mitä, mutta neiti on kiukkuinen kuin mikä. Mutta mukaviakin hetkiä on, viimeksi kun kylvetin vauvaa, ei vauva itkenyt/kitissyt yhtään! Näytti oikein nauttivan kylpyhetkestä.  Yksi asia, mikä vauvaa vaivaa, on "palanut" iho alapäässä. Iho meni rikki jo sairaalassa, vahvojen antibioottien takia, mutta ihmettelen, kun ei vieläkään ole parantunut. Kokeiltu on bepanthenia, sinkkivoidetta (yhdessä ja erikseen), talkkia, jopa kortisonia. Ei auta. No, huomenna on jälkitarkastus lasten polilla, täytyy sieltä kysellä mitä muuta voisi kokeilla. Myöskään ilmakylvyt eivät ole auttaneet.

Imetys on sujunut hyvin, turhaan pelkäsin. Maito on riittänyt, eikä vauva ole hyljeksinyt tissiä ollenkaan.

Riitussa on ilmennyt mustasukkaisuutta, mutta ei sitäkään niin paljon kuin pelolla odotin.

Mehiläiset ovat aivan "hunningolla", en ole yhteenkään pesään edes kurkannut. Pian on satokausi ohi, pitäisi hunajat kerätä pois... Isäntä lähti pesiä kiertämään, minä kun en oikein pysty. Tai vauvaa ei voi ottaa mukaan, eikä jättää kenellekään hoidettavaksi. Ehkä sitten ensi kesänä.  Ensi viikolla on viimeinen näyttökoe edessä, noihin mehiläisiin liittyen, siis. Linkoomo työskentelyä, se ei juuri jännitä, tykkään "läträtä" hunajan kanssa ja onhan sitä tullut jonkunverran lingottuakin. Kouluun voisikin taas ottaa kameran mukaan, jos saisi kuvia näyttökokeen suorittamisesta.

Käsitöiden teko on myös hieman tauolla. Aloittelin vauvan peittoa Novitalta saamastamme langasta, mutta kun en millään meinannut ymmärtää yksinkertaisia ohjeita, niin alkuun piti purkaa kaksi kertaa. Kaksi kertaa sen takia, kun eka kerros meni EKALLA kerralla väärin ja toisella kerralla "luin" ohjetta väärin ja luulin sen taas menneen jotenkin mönkään. Se toinen kerta oli kuitenkin oikein... Helpompi tapa saada vauvalle peitto, oli hakea Halpa-Aitasta ( www.halpa-aitta.net ) fleeseä 1,5m ja leikata neljään osaan. Siitä tuli vauvalle kaksi peittoa ja nukelle samoin kaksi. Ja hintaa huimat 10€. Eikä tarvinnut edes ompelukonetta käyttää. Vauvan peitto näkyy kuvassa. Sininen, jossa nallen kuvia.

 

 6426.jpg