Vieläkö sitä hunajaa on siellä kaapin perällä?
Nyt vain hunajasiman tekoon sitten.
Ja jos se hunaja on aivan jähmettynyt sinne purkkiin, niin sen saa helpommin notkeaksi, kun antaa hunajapurkin olla vesihauteessa niin kauan, että vesi jäähtyy. Ei sitä vettä tarvitse keittää, vaan saa valuttaa hanasta niin kuumaa kuin sieltä tulee.
Ohjeen kopioin Hunaja.netin sivuilta. Siellä on muuten paljon muitakin hyviä reseptejä!!


Hunajasima

Suomenkielen sana sima on synonyymi meden kanssa, joten on oletettavaa että suomalainenkin sima oli aiemmin hunajapohjaista. Juhlahuomaksi kannattaa valmistaa hunajasimaa, "Jumalten nektaria"

  • 4,5 l vettä
  • 450 g kotimaista hunajaa
  • 2 sitruunaa
  • ripaus hiivaa
  • rusinoita

Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa., huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä. Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.