Maanantaina oli käsityötapaamisemme Nurmossa, Pizzeria Rafaellos'ssa, mukana olivat Sipi, Kuttu ja hetken aikaa myös Vanilla. Tietysti puolet lapsistani, Minna, Reeta ja Sanna. Minnalla oli oikein käsityökin mukana, muttei se tainnut siellä edistyä. Kuten ei minunkaan omani. Sipi oli tehnyt upea sukat (aloittelija, muka :)), varsi putkisukan malliin ja komea vahvistettu kantapää. Kyllä, huomattavasti upeampi kuin minun tekeleissäni! Myös Kuttu esitteli villasukkiaan, mun ei kyllä kärsivällisyys riittäisi sellaisten "näpräämiseen". Ainakaan tässä vaiheessa, kun kaikki pitää saada heti valmiiksi. Kutulla oli myös upea huovutettu "kissankorvapipo", jonka Minna meinas omia aivan väkisin, sekä huovutettu Sophie. Josta sainkin tilauksen Sannalta... Kuttu oli muistanut minua käydessään Kauhavan Kangasaitassa ja toi minulle ihanaa, kapeaa heijastavaa nauhaa. Kiitos vielä kovasti, Kuttu! Vielä en tiedä mihin sitä käytän, mutta varmaan lapasiin ja pipoihin. Tuskin jaksan alkaa niistä heijastimia tekemään. Innoissani Kutun huovutuksista lähdinkin eilen aamulla kahden pienimmän kanssa paikalliseen kehräämöön hakemaan hahtuvaa. Mutta, ei siellä ollut!!!! Kyllähän potutti!! Matka oli muutenkin raskas, pakkasin tytöt tuplarattaisiin ja lykkäsin tuolla kauhean kamalassa vastatuulessa. Kyllä, aivan varmasti molempiin suuntiin oli vastatuuli! Matkaa oli reilu pari kilometriä suuntaansa. Ei siis hyvä alku eiliselle päivälle. Eilen oli tarkoitus myös laittaa tuo Terhin synttärijuttu, tietysti heti aamusta, mutta niinhän sekin homma jäi iltaan, kun tyttöjä en meinannut saada nukkumaan (päiväunille) ja Reeta on alkanut vaatia ruokaa enemmän ja enemmän. Siitäpä päästäänkin sitten öihin. Voi veljet kun osaakin olla raskasta, kun Reeta roikkuu tississä koko yön. Nyt on mennyt vajaan viikon jo niin huonoilla yöunilla, kun Reeta ei "pysy" omassa sängyssä ollenkaan. Pitää nostaa viereen ja sitten ei voi itse muuttaa asentoaan ollenkaan. Jos yritän kääntyä, niin Reeta nostaa metelin. Tissi pitäisi olla suussa koko ajan. Aamulla onkin tuskaa nousta ylös, kun kroppa on aivan jumissa. (Tiedän, tiedän, ittepä olen lapsia halunnut ja ne pitäisi sitten valittamatta jaksaa myös hoitaa... Tiedän!!)  Käsitöitä en juuri eilen ehtinyt tehdä, jaa kyllähän sain valmiiksi putkisukat, jotka piti olla Reetalle, mutta ne näyttivät paremmalta Riitun jaloissa. Joten Riitu sai taas sukat, mutta Reeta ei vieläkään. Suunnittelin jo mielessäni seuraavat sukat, jotka ovat aikuisten kokoa. Myönnetään, aloitin myös uudet sukat Reetalle.  Kävin myös Halviksessa ja tarkoituksella ostin uutta lankaa (kuka se aikoi pienentää varastojaan??). Raitalanka menee sukkiin ja puuvillainen (huom. Rondon!!! Cottonella) kesäpipoon. Puikot ostin myös, kun eihän niitä voi olla liikaa, jos lapsetkin neulovat, eihän?

               29015.jpg

Kuvassa alhaalla näkyy todella huonosti ne Reetan/Riitun putkisukat. Lankana joku vanha (TAAS) kaapinkätkölanka. Ihanan sininen. Heijastinnauha siinä keskellä hienosti kiiltelee.

           29067.jpg

Siinä parempi uunituore kuva sukista. Nalle Puh sieltä hienosti kurkistaa!

              29019.jpg

Reeta istuu ekaa kertaa syöttötuolissa, puurot on komiasti pitkin kasvoja (ja käsiä ja vaatteita ja pöytää ja syöttötuolia ja lattiaa ja äitiä ja...)