Aiemmin jo mainitsin sen huovutetun laukun langoista, että minulla on hieman  vanhoja lankoja. Se tarina kuuluu näin. Minulla tapaa olla jokin neuletyö mukana joka paikassa, jossa voi neuloa. Niin oli myös siellä Mehiläistarhaus-kurssilla. Opiskelijana oli myös tämmöinen hauska tyyppi, jolla on tapana "ostaa markalla ja myydä kahdella". Hänellä sattui jostain syystä olemaan jätesäkillinen todella vanhoja (koinsuoja-aineella käsiteltyjä) haisevia lankoja. Ja minähän tietenkin ostin ne! Maksoin säkillisestä kokonaisen vitosen+pullakahvit. Periaatteella, kyllä niistä jotain vielä syntyy. Olen näitä lankoja nyt pikkuhiljaa pessyt ja tuulettanut. Toisista langoista naftaliinin haju lähtee helpommin ja toisista ei :D  Langat ovat, luulisin, kaikki uusia, mutta vyötteitä tms. ei niissä ole ollut. Nytkin muutaman vyyhdin pesin tuossa aamutuimiin ja sitten silmiini osui aarre:

                    49361.jpg

Pussissa lukee Lilja lanka, TURUN VERKA, Pallero. Ja pussissa oli:

           49362.jpg

Kolme kerää Turun Verka, Dylan Pallero-lankaa. 100% villaa, 50g/kerä. Ja mikä parasta, lankahan on todella ollut kallista (???) 165:- /kerä. Eikä edes kutistu:

             49363.jpg

"Kutistumishuolet pois! Pienokaisten neulepukimet vaativat toistuvaa pesua. On harmillista jos monien iltojen työn tulos, kaunis villanuttu kutistuu pesussa käyttökelvottomaksi. Siten myös lankaan käytetty raha menee hukkaan.  Dylan - Pallerolanka on kutistettu Stevenson-menetelmällä, jonka käyttöoikeuden olemme ensimmäisenä Suomessa hankkineet. Ostaessanne Dylan-Pallerolankaa

-Te saatte lankaa, joka jatkuvin laboratoriokokein on todettu kutistumattomaksi.

-Te havaitsette, että neuletöissä säilyy pehmeä villainen tuntu.

Antakaa Dylan-Pallerolangan palvella Teitä.

Wärtsilä-yhtymä O/Y, Turun Verkatehdas" 

 

Muistaako kukaan moista lankaa? Onko mitään tietoa, koska tämä mullistava Stevenson-menetelmä on Suomeen saatu?