Hahtuvasta halusin tehdä itselleni tossut ja äkkiähän ne valmistuivat. Tein ne virkkaamalla yksinkertaisella Pirtin kehräämön hahtuvalla, sillä jonka ostin Seinäjoen käsityömessuilta. Mitään ohjetta näihinkään ei ollut, kunhan virkkailin menemään. Onnistui täydellisesti!

969116.jpg969124.jpg

Kyllä ne ovat ihan samankokoiset ja ah, niin ihanan pehmeät ja lämpöiset. Luulenpa, että pukinpussista löytyy ensi jouluna pieniin käsiin sopivia lapasia hahtuvasta ja nimenomaan yksinkertaisesta. Virkattuna, koska löysin uudesta Ullasta ohjeen virkattuihin kämmekkäisiin ja katson siitä hieman mallia.

Samaan syssyyn tekaisin myös omat pitsisukkani valmiiksi. Ihanat nämäkin! Lankana Novitan Nalle. Nyt en oikein osaa päättää, kumpia pitäisin, tossuja vai sukkia..

969099.jpg

Villatakin hihat etenevät hitaasti, mutta varmasti. Tänään, kun vihdoin pääsin sinne magneettikuvaukseen, otin odottelutyöksi pienen tytön lapaset, tai siis lankaa ja puikot, aikomuksena aloittaa lapaset. Mutta ajat eivät olleet yhtään myöhässä, joten eihän ne edenneet montaa kerrosta.. Jatkan niitä varmaan tv:n ääressä tai muuten sopivassa välissä.

Langat ovat edelleen ympäri huushollia, joten arvauksia otetaan edelleen vastaan. En kyllä mitenkään keksi, miten saan langat punnittua grammalleen, en sitten varmana ala punnitsemaan kerä kerrallaan!? Jos vain sullon langat jätesäkkeihin ja punnitsen henkilövaa´alla? Miten te muut olette niitä punninneet??