työkaverin poikavauvalle, joka syntyi jo viime vuoden lopussa. Huomenna vasta menemme ensimmäistä kertaa katsomaan. Ristiäisetkin on olleet jo kauan sitten, nimeksi tuli Joni Kristian.

                 71631.jpg  

Lankana Tapion kaupasta ostamani Red Heart Baby Color. Samasta langasta on aikaisemmin esittelemäni sukka-lapas-setti tytölle. Niin, huomenna nuo ovat sitten valmiit. Vaikka pihalla paistaa aurinko ja harava odottaa! Aamulla olimme tyttöjen kanssa pihalla, Reeta nukkui vaunuissa ja Riitu puhalteli saippuakuplia. Minä haravoin ja Riitu touhotti omiaan, kun huomasin, että Reeta oli noussut vaunuissa istumaan ja kurkki sieltä ulos. Onneksi ei noussut ylemmäs, olisi pian keikahtanut maahan.. Olisipa ollut kamera! Ei se viimeinen kerta varmasti ole, täytyy olla tarkkana ja pitää kamera lähellä. Niin ja tietysti vahtia, ettei Reeta pääse putoamaan. Tärkeysjärjestys tietysti just toisinpäin.

Saippuakuplat on muuten mahtava juttu! Niistä riittää hupia pitkäksi aikaa, eikä niihin helposti kyllästy. Hintaa kyllä äkkiä tulee liemelle, jos aina ostaa uuden. Varsinkin Riitulla on tapana lorautella sitä lientä maahan. Olenkin tehnyt sitä itse, "reseptin" löysin Vibe Gron kirjasta "Elävät pajutyöt":

Saippuakuplavesi

Sekoita 1l vettä, ½dl astianpesuainetta (Fairy) ja 1rkl glyseriiniä. Glyseriiniä voi ostaa apteekista tai askarteluliikkeestä. Kuplavedestä tulee parasta, kun se saa tekeytyä vuorokauden.

Ja meillä ainakin viime kesänä tehty aine on vielä hyvin toimivaa! Tosin pian loppu..

Lisäys: Nyt huomasin, että ko. kirjassa sanotaan kuplaveden ohjeen olevan kirjasta "Experimentariet"