Tai ainakin sen verran leikkauksesta toipunut, että päivitän pikaisesti. Ensin kuva ennen joulua valmistuneesta taulusta. Terhi toi taulun lankoineen kesällä ja pyysi, että tekisin tämän Linnealle jouluksi. Aloitin taulun tekoa jo kesällä, työ oli mukana myös lomalla, kun olimme Rakastuksen kanssa viikon kalastamassa. (Mä mitn kalastanu, kunhan lepäilin ja tein käsitöitä.) Pitkin syksyä tein taulua muiden töiden lomassa ja niinhän se sitten oikeasti valmistui jouluksi. Tosin piti ottaa pieni loppukiri :)

1287681.jpg

Ja hamsterikuu-tempaukseen on tullut grammoja jo aika hyvin. Olen ylittänyt tavoitteeni, kilo tai edes puoli kiloa. Tosin sen teki tuo matto, joka todella yllätti itsenikin. Valmistunetita töitä on, hmm, aika monta. Pieniä tosin. Lapsen jakku, josta kerron vielä lisää, Rakastukselle sukat, Linalle kolmet sukat, joista vasta ekat on kuvattu. Minnalle tein lapaset jo sairaalassa ollessani, tosin luulin, etten siellä pysty tekemään mitään. Onneksi olin väärässä :). Grammoja en ole vielä laskenut, enkä siis hamsteribloginkaan niitä vielä ilmoitttanut.

1289365.jpg

Linan ensimmäiset sukat. Sanna pyysi pitkiä, reisiin ulottuvia, lämpöisiä putkisukkia, edelliset ( Reetan vanhat??) alkavat olla pienet. Sanna valitsi langat, joista toinen on joko Woolia tai jotain vauvalankaa ja toinen ikivanhaa mohairia. Kuvasta ei näy, mutta sukat ovat sitä unisukka-mallia, siis suurinpiirtein. Jossa joustinneule "kiertyy" ts. siirtyy silmukalla eteenpäin noin neljän-viiden kerroksen välein. Näihin sukkiin en ollut  ollenkaan tyytyväinen, neule ei jousta, joten sukkia on pidettävä varsi käännettynä. Ihan niinkuin kuvasta selvästi näkyy! Niinpä tein sitten toiset ja kolmannetkin, kun kerran vauhtiin pääsin. Niihin kehittelin ihan oman jutun, ne ovat todella helpot ja kauniit vauvansukat. Jos joku kaipaa ohjetta, niin voisin kokeilla kirjoittaa ylös.

Sitten se aiemmin pariinkin kertaan mainittu kaunis lapsen jakku, ihan omasta päästä taas.. Tein sen Kauhavan Kangas-Aitasta ostamastani samettilangasta. Neuloin pyörönä kainaloihin asti ja sitten tein taka- ja etukappaleet erikseen loppuun. Hihat tein poimimalla silmukat suoraan jakusta ja reunat viimeistelin jollakin vanhalla hapsulangalla. Tähän asti kaikki oli hyvin. Pidin jakusta ja se "hörhelö" sopi mielestäni siihen hyvin. Työn jälki oli hieman epätasaista ja lanka tuoksahti tunkkaiselta, joten heitin jakun yksikseen pyykkikoneeseen kolmenkympin hellävaraiseen pesuun, lähes ilman linkousta. Sanna muuten totesi jakusta (ennen pesua) että on mummo-mallia. Mitähän se sillä tarkoitti????

Mutta mitä tuli pyykkikoneesta ulos????

 

                                1289419.jpg

Aivan kierountunut jakku/takki/paita kokoa 90cm. Tämä, jos mikä, on oikea mörvelöitten mörvelö!!! Oioin ja kirosin ja oioin ja käänsin ja väänsin. Mutta ei. Ei tuota voi kukaan pitää. Kiero ku mikä ja mua otttaa päähän. Ottaa päähän. Ottaa päähän. Ja selkään ja jalkaan.

Piuku heitti taas haasteen, kiitos! Muutaman minulle pakollisen ja sopivan kurssin olen jo löytänyt kevään tarjonnasta, mutta paljastan ne kaikki sitten myöhemmin. Selkä ei kestä nyt enempää istumista ja lääkitys sotkee ajatustoimintaa (tosi hyvä selitys :))

Anteeksi linkittämättömyys, mutta en kertakaikkiaan jaksa. Sitäpaitsi Minna odottaa säärystimiään, jotka ovat jo loppusuoralla.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille! Yhtään korttia en tänä(kään) vuonna lähetä, mutta olette mielessäni!