Sitä se mun ihana sukkalankani on, Schoeller & Stahl Fortissima socka mexico mit rosenkastanie - hevoskastanjalankaa !! Muistin ihan itte, kun Minna alkoi puhumaan ruokapöydässä kastanjoista. Pomppasin pystyyn ja ryntäsin kirjoittamaan sen ylös. Kiitos Minna!

Ja asiasta viispenniseen; seuraavana vinkki jouluksi tai lasten viihdykkeeksi muuten vain. Tee itse muovailuvahaa!

Reeta on kipeänä kotona, mutta ei niin kipeänä, että malttaisi levätä. No, minähän sitten tein lisää muovailuvahaa ja siinä vierähti neidillä tovi jos toinenkin. Vihreä/turkoosi on tehty joku viikko sitten ja nyt pyöräytin pinkkiä. Ihanaa, pehmeää, terapeuttista! Helppoa tehdä, edullista ja turvallista.

Jos sulla ei satu olemaan kaapissa alunaa, niin hae apteekista. 50g riittää aika pitkälle ja maksaa 1,15 e-1,70 e apteekista riippuen.

Mittaa kulhoon 1l vehnäjauhoja, 4dl suolaa, 3rkl alunaa, sekoita. Lisää litra kiehuvaa vettä sekä 4rkl ruokaöljyä ja sekoita. Taikina (siis muovailuvaha) on tässä vaiheessa pullataikinan väristä, mutta siihen voi sekoittaa jotain elintarvikeväriä. Aioin kokeilla kool aidia, mutta en tiedä mihin hyvään talteen olen ne laittanut  .

Litran taikinasta tulee tuon pinkin kokoinen kasa, siitä saa monelle muovailijalle ison palan. Vihertävä on pieni osa isommasta taikinasta. On muuten aivan mahtavan tuntuista muovailuvahaa! Ei sotke, pieninä palloina jopa pompahtaa pöydällä (tämän keksi Riitu), aivan mahtavaa, aikuisetkin leikkivät mielellään!

 Muistakaa säilyttää vaha tiiviissä astiassa jääkaapissa!!

Jättäkää kommenttia, jos innostuitte kokeilemaan! Suosittelen!