Eilen siis teimme sen kauan odotetun reissun Kauhajoelle, ensimmäiset ehtivät kirjoittaa matkasta blogiinsa jo eilen. Minä en kertakaikkiaan jaksanut. Olin todella poikki! Reissumme sujui hyvin, seura oli todella mieluisaa ja Kauhajoella ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja palvelualttiita! Matkaan lähdimme heti aamusta ja ensimmäinen etappi oli Ilmajoella, Jari Mäki Oy. Sinne mentiin Kool Aidien perässä. Minäkin sorruin ostamaan 10 pussia, vaikka aioin jättää lankojen värjäämisen muille... Siellä oli myös muuta mielenkiintoista katseltavaa, ihania pieniä buutseja lapsille. Hintaa en kyllä muista. Ja sitten ensimmäinen kohde Kauhajoella, Ateljee Reetta Sillanpää, sieltä mieleeni jäivät erityisesti vihkihuovat. Enpä ollut moisista ennen kuullutkaan. Sitten kahville Ojalan Pakariin, koska Reetalla oli jo nälkä. Aamulla kun taisi olla pientä matkakuumetta, kun puuro ei oikein maistunut! Kävimme vielä Tyylitilkussa ja Suoramyyntihallissa sekä lanka-kaupassa, jonka nimi ei tule nyt mieleen? Sitten koittikin päivän kohokohta, suuntasimme kohti Päntänettä. Ja siellä se paratiisi meitä odotti : Tapion Kauppa 

                 52084.jpg

Kuvassa vain osa langoista, kamera unohtui taskuun, kun mykistyneenä kiertelin ympäriinsä ja yritin ymmärtää näkemääni. Novitan lankoja en huomioinut ollenkaan, ajattelinkin jättää niiden hankinnan tänne paikalliseen kauppaan. Siis aivan tyrmistyttävä kokemus! Sanoin kuvaamaton! Ostin (paljon, hyvin paljon) lankaa. Sekä kerijälaitteen ja yhdet puikot, nro 12. Langoista olen suunnitellut tekeväni

-Linnealle villatakin ja ehkä mekon+siihen jakun uusimman Modan ohjeella.  

-vauvoille (ei, meille ei ole tulossa vauvaa... Vaan lähipiiriin on tullut ja on tulossa vauvoja) sukkia ja lapasia, sekä

-ehkä itselleni puseron

Osalle langoista ei ole mitään suunnitelmaa, mutta yhden kerän olen jo saanut neulottua! Tein huivin itselleni Kitten mohairista. Siitä kuva ja lisätietoa myöhemmin. Niin, siis ostokseni:

              52086.jpg

En jaksa luetella sen kummemmin mitä siinä on, selviää sitä mukaa, kun niistä jotakin valmistuu. Kuvassa on muuten neljä kerää sametti(?)lankaa, jotka löysin Suoramyyntihallista, niistä tulee joskus jotain :D   ehkä...

Ai, paljonko meni rahaa?? Noooo, koko reissun aikana semmoinen vajaa kolmesataa... En tankannut. Vaan nuo pistin menemään ostoksiin. Ja käytiin me syömässäkin, kyllä ruoka on  t o d e l l a  kallista tänä päivänä, eikö??

Ai niin, Novita muisti meitä mukavalla yllätyksellä:

        52090.jpg

Koska minulla on jo samanlainen, toin tuon Minnalle tuliaisiksi. Minnahan aloitti tekemään Hippystä itselleen säärystimiä. Hyvä Minna!!

Ja Reeta, reipas reissunainen sai Tapiolta muistoksi oikein oman kerän lankaa!!! 

             52098.jpg

Tosi mukava yllätys! Ja Reeta tykkää! Illalla ajattelin tehdä tuon langan sitten suit´sait Reetalle huiviksi tms, mutta olipa hankala neuloa??

Lanka on minulle outo, Explosion. Parempi kuva löytyy täältä . Purin siis aloituksen ja lanka odottaa uutta yritystä. Kuka on tuota neulonut? Vinkkejä miten sitä olisi helpoin neuloa?

Tapion Kaupassa oli jotain myös miehille:

           52083.jpg 

Tuota kuvaa ottaessani taistelin kamerasta Reetan kanssa, joten huonompikin olisi kuvasta voinut tulla!

Kiitos kaikille mukana olleille, reissu oli tosi mukava! Kiitos myös Reetan kantoavusta, sain minäkin keskittyä olennaiseen! Kesäksi suunniteltiin jo uuttakin reissua, hieman eri suuntaan tällä kertaa.

Lupasin kuvan Kristiinan lähettämästä palkinnosta (kamera siis löytyi, eikä se ollut minun jäljiltäni): 

           52082.jpg

Kuvassa kaksi ihanaa kerää Alpacaa jotka tulivat noin kauniissa paketissa! Kiitos KristiinaS! Väri osui aivan nappiin ja on tosi mukava tutustua uusiin lankoihin. Tämä johti siihen, että Tapion kaupasta ostin kaksi kerää eriväristä Alpacaa lisää, mutta en tiedä vielä mitä näistä tulee. Taitaa toinen uusi Alpaca näkyä siinä lanka-kasan vasemmalla reunalla. Ja eriväristä siksi, kun samaa väriä ei ollut!