Nyt on jo pakko päivittää, kun sitä niin kovasti on pyyd.. siis vaadittu :) Kiitos vain kaikille kaivanneille ja kommentoineille!

Olen saanut Kultaisen kortinkin, Virtuaalisilmukat -blogin Katrilta! Kiitos kovasti!

1832272.jpg

Palaan tähän myöhemmin, lupaan siis taas päivitellä hieman useammin.

Mitä sitten kesän aikana on tapahtunut? Kaikenlaista. Käsitöitäkin on valmistunut, parit työsukat Lauralle, kesäinen toppi itselleni, mökkisukat Minnalle ja vaikka mitä. Kaikkia en ole edes kuvannut (vielä) ja joidenkin kuvat ovat tämän koneen uumenissa, enkä just tähän hätään niitä löytänyt :)

Minnan rippijuhlat olivat alkukesästä, samoin Riitun (28.05) ja Reetan (27.06) synttärit. Kesähän ei ole vielä tänne edes tullut ja nyt pahasti näyttää siltä, että tulee syksy..  Kippailemassa olin minäkin, samoin Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubilaisten perinteisellä (jo toinen kerta ;))  kesäretkellä Pietarsaaressa. Kuusamossa lomailin lasten kanssa, kävimme menomatkalla Oulun Tietomaassa. Suosittelen aivan kaikille, oli aivan mahtava paikka. Olen siellä käynyt aiemminkin ja alan vihdoin uskoa, että sinne täytyy varata aikaa oikeasti ihan koko päivä. On siellä sen verran paljon katseltavaa.

1832295.jpg

Yhdet jo joskus keväällä valmistuneet sukat puuvillalangasta Riitulle (tämä siis on edelleen käsityöblogi):

1832179.jpg

Riitu aloitti esikoulun, Minna meni ysille ja Reetakin on hoidossa joka arkipäivä. Minähän olen nyt sitten virallisesti eläkkeellä.. Tai no, ihan oikeasti olen "määräaikaisella kuntoutustuella" vuoden loppuun asti. Nyt piakkoin pitäisi päästä pariksi viikoksi tules-kuntoutukseen, innolla odotan! Selkä ei ole juurikaan kummentunut, lääkkeet on vaihdettu tehokkaampiin ja kipuepiduraalipiikin sain kesäkuun alussa. Se ei taida enää vaikuttaa. Liikkua yritän mahdollisimman paljon, pyöräilen ja nyt olen yrittänyt kerätä marjoja. Mustikoita ei tänne päin tule, joten voisin vaihtaa niitä hunajaan, jos jotakuta kiinnostaa ja niitä jostakin löytyy! Vadelmia tulee paljon ja ne ovat tosi hyvälaatuisia. Herukoita ja karviaisia tulee myös reilusti, mutta niitä ei meillä oikein talven mittaan kulu. Valitettavasti. Mutta tässä yhtenä päivänä (kun oltiin käyty mustikassa ja palattu tyhjin käsin takaisin), tein piikaran herukoista. Minulla on joku vanha, vuosien mittaan muokkaantunut piirakan ohje mustikalle, mutta nyt käytin punaherukkaa. Kyllä tuli todellakin ihanaa! Nam! Että taidanpa sittenkin kerätä pakkaseen punaherukoita.. Tämä sopii paremmin herukalle kuin mustikalle, pohja on hieman liian makea (minun makuuni).

Voin jakaa tämän ohjeen kanssanne, on se sen verran hyvää!

                                

                                Marjapiirakka

3dl      sokeria

6dl      vehnäjauhoja

270g   voita sulatettuna 

Sekoita aineet, jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen vielä:

2kpl    kananmunia

2tl       leivinjauhetta

1dl      maitoa

2tl      vaniljasokeria

Levitä tämä reilunkokoiseen piirakkavuokaan tai uunipannulle. Lisää päälle marjat (4- 5dl) ja se erilleen otettu muruseos. Jos käytät esim. mustikoita tai muuten mehukkaita marjoja, lisää noin 1 rkl perunajauhoja marjojen sekaan.

Paista 175-200 asteessa puolisen tuntia. 

 

Tulossa myöhemmin: Kuvia kesän aikana valmistuneita töistä, pohjan vaihtoa ja muuta mukavaa, pysykää kanavalla!